BİTKİLERİ TANIYALIM

Sığır Dili

Latince İsmi: Anchusa Officinalis Yerel İsmi: Sığırdili Bir çok Avrupa memleketinde bu familyanın bir çok türü süs bitkisi olarak kültüre alınmıştır. Sığır dili çok yıllık bir bitkidir. Boyu 20-150 cm arasında olabilir. Çiçekleri koyu mavi renkte olup çok güzeldir. Çiçeklenme dönemi Nisandan Temmuza kadar sürer. Tarla ve bozkırlarda bu bitkiye sıkça rastlanır. Türkiye’de Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Ankara, Samsun, Artvin, Kars, …

Read More »

Karabaş Otu

Ballıbabagiller familyasından, çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiği zaman çok kuvvetli ve hoş olmayan bir koku çıkartır. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir. Bir türünden Karabaş Yağı denilen bir yağ çıkartılır. Latince İsmi: Lavandula Stoechas Yerel İsimleri: Gargan, Karağan, Kafasüpürgesi, Kargan, Garan, Karan, Kara Kekik, öfken Otu, Sargan Otu Ballıbabagiller familyasından, çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiği zaman çok kuvvetli ve …

Read More »

Ballı Polenli Bitkiler

ülkemizde arıcılık açısından değerli olan ballı ve polenli bitkilerin verimlilikleri üzerine yapılmış bilimsel araştırma sonuçlarına malesef ulaşamıyoruz. İstanbul’da arıcılık yapan, arıcı Murat Döner arkadaşımız, arıcılık açısından önemli olan bitkilerin Hektar başına ürettikleri nektar miktarlarını, yabancı kaynaklardan derleyerek bizimle paylaştı. Liste hazırlanırken ülkemizde de yetişen bitkilerin olmasına dikkat edildi. Doğal olarak ülkemizde yetişen ama yabancı kaynaklarda olmayan bitkilerin nektar verimlerine bu …

Read More »