HANGİ KOVAN ÜRETİCİSİ ?

Home Forumlar ARICILIK Arıcılık Ekipmanları HANGİ KOVAN ÜRETİCİSİ ?

Bu konu 7 yanıt ve 6 izleyen içeriyor ve en son  egehan tarafından 17 yıl önce tarihinde güncellendi.

  • Yazar
    Yazılar
  • #6741

    Bilgin Aydin
    Katılımcı

    Satın alan arkadaşların memnun olduğu bir marka varmı?
    Şimdiye kadar “Temel Petek” yakınımda olduğu yada onu bildiğim için buradan aldım ancak geçen sene aldıklarım bu sene aldıklarımla aynı ölçülere sahip değil ayrıca işçilik inanılmaz derecede kötüleşmiş.”yaptım kaçtım” tarzı.Gerçi aldığım toplam 8 adet ama neyse ne modifikasyon yapmak zorunda kaldım.

  • #11371

    muratakin
    Katılımcı

    Sayın Bilgin Aydın:

    Burada Firma ismi vermek istemiyorum.

    Ama sizin yapmak istediğiniz Beyaz kovan sitesinde standart kovan ölçüleri var onları bir kağıda yazın, elinize de bir metre alın alacağınız kovanı ölçerek alabilirsiniz.

    Kaliteli ağacı seçme işi de sizin bilginize kalıyor.

    Öncelikle kovan iç ölçüleri yani iç genişlikleri ve yüksekliği
    Çerçeve yüksekliği, üst ağaç boyu, en önemlisi çerçeve yan ağaç genişliği ve çerçevelerin hepsi içine konulunca kovan çevresinde kalan boşluk.
    Kovan gövde kalınlığı ölçüsüne bakabilirsiniz.
    Firma ismi vermek istemedim dedim, istediğiniz kovanı büyük firmanın yaptığını beğenmezsiniz de bakarsınız çok az kovan üreten bir firmada bulursunuz.

    Saygılar.

  • #11372

    ergenekome
    Katılımcı

    Kaliteli ağacı seçme işi de sizin bilginize kalıyor.
    buraya yardımcı olmak istedim. özellikle ıhlamur,söğüt, sedir, karaçam gibi ağaçları çok metediyorlar bu hususta.

  • #11373

    Bilgin Aydin
    Katılımcı

    Teşekkür ederim.Kovan ölçü ve ağaç cinsleri hakkında yeterli bilgiye sahibim kendi yaptığım kovanlarımda var hatta farklı tipte “Danzenbacker”kovanda deniyorum.Çok başarılı olamasamda.
    Ama uğraşacak bir yerede sahip değilim doğrusu.Amatör el aletleri ile balkonda hobi olarak çalışabiliyorum ,içeri giren ince talaşa engel olamıyorum,buda evde temizlik sorununa yol açıyor. Çalışan bir eşe sahip olduğum içinde problem oluyor kısaca olmuyor.
    Aslında uyarı amaçlı yazdım herkes kendi kovanını yapamıyor.Konuyla ilgili tüketici biz olduğumuza göre gerekli uyarılarda bulunmalıyız diye düşünüyorum.Alınan dört ballığın dördününde geçen senenin kovanlarının üzerine oturtulamaması bence önemli bir şeydir.Kimse tepki koymazsa olana razıdır demektir.
    Saygılar.

  • #11379

    ENARICI
    Katılımcı

    İyi akşamlar bilgin bey

    Ben evvelki yıl aydından kovan aldım. Ama memnun değilim hem boyası çok kötü hem odunluk ağaçtan yapıyorlar hemde çok ağır.
    Buyıl bayındıra yakın bir yerde yaptıryorum. İthal ladinden yapıyorlar. Hem hafif hem hiç dal budak yeri yok. Boyasız alıp kendim boyayacağım. Henüz elime ulaşmadı. Tabiiki kullanmadan yanlış yönlendirme yapmıyayım ama. Bana iyi gibi geliyor inşallah kereste zamanla çalışmaz. Zamanı gelince yorumlarım devam edicek. Burada firma adı yazmıyorum bana ulaşırsanız yardımcı olurum.
    herşer gönlünüzce olsun

  • #11384

    Bilgin Aydin
    Katılımcı

    Ali bey sonuç itibarıyla ben bir amatörüm bu işide ticari olarak yapmıyorum.Bu yüzden düşük adetler söz konusu.Fakat neticeyi öğrenmek isterim.

  • #11434

    xamasyax
    Katılımcı

    arkadaslarbiz yeni olarak kovan imalatına basladık ordu tip denilen kovanların kopuk olanından imal ediyoruz yani tecritli kovan arı icin cok faydalı ayrıca normal tecritli kovanlar gibi tahtadan degil dıs yuzunu plastik kapladık ama ici gene tahta arası kopuk ve dısı plastik kaplama suya neme ve her turlu hava sartına karsı mukemmel sonuc almak ısteyen arkadaslar http://www.ozturktarımfidan.com dan ulasabılırler amasyada imal ediyoruz ve turkiyede sadece bizde var :=)

  • #11437

    egehan
    Katılımcı

    Referans bir arı yetiştiricisi var mı kullanan?

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.